tiistai 29. maaliskuuta 2011

Lainaa ilman luottotietoja - Pikavippi ilman luottotietoja - Luottotietomerkintä

Se voiko Suomessa saada lainaa ilman luottotietoja tuntuu askarruttavan monia eikä ihme sillä Suomessa on satoja tuhansia ihmisiä, joilla on luottotietomerkintä ja joita asia näin ollen koskee. Tässä on lyhyesti vinkkejä niille, joilla on luottotietomerkintä ja tarvetta lainalle.

Vinkkejä lainan hakuun ihmisille, joilla on luottotietomerkintä
1.  Jos sinulla on luottotiedoissa merkintä, mutta olet jo maksanut velkasi, huolehdi, että maksusta tehdään merkintä luottotietorekisteriin. Tätä merkintää maksusta sinun tulee pyytää siltä taholta, jonka velasta luottotietomerkintä on aikanaan merkitty (esimerkiksi perintätoimisto). Velkoja on velvollinen toimittamaan merkinnän velan maksusta Suomen Asiakastietoon. Tämä merkintä ei poista luottotietomerkintääsi mutta täydentää sitä niin, että hakiessasi uutta velkaa pankki näkee, että vanhan merkinnän aiheuttanut velka on myöhemmin saatu hoidettua. Tämä edeseauttaa asiaasi varmasti.
2. Tutki mahdollisuudet sosiaalisia asioita painottavien tahojen luottoihin tai hanki esimerkiksi Takuu-Säätiön takaus lainallesi. Takuu Säätiö voi taata pankkilainasi, jos olet joutunut ennalta-arvaamattomasta syystä velkakriisiin, mutta sinulla on kuitenkin mahdollisuuksia tilanteen korjaamiseen. Jos sinulla on esimerkiksi työpaikka mutta pikavipeistä ja laskuista kertynyt velkakierre, voit saada Takuu Säätiöltä takauksen pankkilainaan, jolla maksat vanhat rästisi pois ja pystyt jatkamaan elämääsi lyhentäen vain yhtä lainaa palkallasi.
3. Rahoitusyhtiöt ja pankit saattavat myöntää pieniä lainoja tai esimerkiksi autorahoituksen, vaikka sinulla olisi vanhoja luottotietomerkintöjä mutta jos niiden maksusta on tehty merkintä luottotietorekisteriin ja jos asiasi ovat nyt kunnossa ja sinulla on säännölliset tulot. Tällaisessa tilanteessa luottoa ei kannata hakea nettipalvelusta vaan mennä keskustelemaan pankkiin asiakaspalveluhenkilöiden kanssa.
4. Pikavippiyritykset mainostavat säännöllisesti lainaavansa rahaa myös ilman luottotietoja mutta tarkkaa tietoa siitä kuinka he määrittelevät omat luottopäätöksensä ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti